SecureRemoteServiceAgidens

Secure Remote Service

Aan productie worden steeds hogere eisen gesteld; onder meer de beschikbaarheid en kwaltiteit spelen een steeds belangrijkere rol. Bedrijfsinstallaties kennen hierdoor een groeiende automatiseringsgraad, waardoor ze echter ook steeds complexer worden. Bij het onderhoud van deze installaties is bijgevolg vaak externe expertise aangewezen. Agidens zorgt met een Secure Remote Service voor snelle diagnose, zonder dat we ons steeds naar de site van de klant hoeven te begeven.

De oplossing: veilig en comfortabel

De standaard Secure Remote Service oplossing van Agidens bestaat uit een toestel bij de klant en een centraal VPN connectie toestel bij Agidens. Via de VPN connectie wordt als het ware een tunnel tot stand gebracht waarbij communicatie toegestaan wordt tussen de ‘gevirtualiseerde’ service computers van Agidens en de klant. De service engineer logt dus vanuit zijn eigen computer in op een virtuele service computer en niet op de computer van de klant.

Toegang op afstand is ideaal om snel de juiste diagnose te stellen, maar tegelijk wil u voorkomen dat deze remote service verbinding een veiligheidsrisico vormt voor de installaties in uw bedrijf. Agidens heeft een hoogkwalitatieve VPN oplossing uitgewerkt die eenvoud en comfort voor de gebruikers combineert met een optimale beveiliging.

Voordelen van Agidens Secure Remote Service

  • Beschikbaarheid: de VPN connectie is vaak de enige mogelijkheid om op korte termijn voor support te zorgen. Beschikbaarheid van de VPN connectie is dus van groot belang.
  • Stabiliteit:  wanneer de VPN connectie tot stand is gebracht, is het erg belangrijk dat de connectie stabiel is. Het gebruikte materiaal moet dus van hoogwaardige kwaliteit zijn.
  • Veiligheid: de VPN connectie voorziet in een toegangspoort naar de buitenwereld vanuit een productieomgeving. De klant bepaalt zelf wanneer de VPN connectie actief is, hij/zij kan hierbij gebruik maken van een schakelaar om de VPN connectie te (de)activeren.


Neem contact op
met een specialist

en krijg een antwoord
binnen 3 werkdagen